Boko Haram doodt 94 Nigerianen ‘omdat ze weigerden aan te sluiten’

Militairen uit Tsjaad strijden tegen Boko Haram © Reuters

In het noordoosten van Nigeria heeft Boko Haram 74 mannen en 20 kinderen gedood omdat ze weigerden zich aan te sluiten bij de terreurgroep.

Vermoedelijke militanten van de Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram hebben in het noordoosten van het land een bloedbad aangericht. Ze brachten 74 mannen en 20 kinderen om het leven omdat ze weigerden zich bij hen aan te sluiten, zo berichtte de krant Vanguard.

Het bloedbad gebeurde in het noordoostelijke Njaba. Er was geen officiële bevestiging van de aanval, maar een veiligheidsbron zei dat de ooggetuigenverslagen waarop de krant zich baseerde, geloofwaardig zijn. Volgens inwoners vond de daad al plaats maandag, maar werd die nu pas bekend. Njaba ligt op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Maiduguri.

Onthoofdingsvideo

Sinds 2009 bracht de terreurgroep al meer dan 13.000 mensen om het leven in Nigeria. Afgelopen week nog verspreidde de organisatie een onthoofdingsvideo. Het filmpje vertoont veel gelijkenissen met de wanpraktijken van de Islamitische Staat (IS). Boko Haram vecht net als IS voor een islamitisch kalifaat. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content