Boko Haram breidt offensief uit naar Niger

06/02/15 om 17:22 - Bijgewerkt om 17:22

De terreurbeweging Boko Haram heeft behalve in Nigeria en Kameroen, nu in buurland Niger de aanval ingezet. Het zou gaan om wraakacties nadat Tsjadische soldaten zo'n 200 rebellen ombrachten.

Boko Haram breidt offensief uit naar Niger

© Reuters

Strijders van de islamistische terreurgroepering Boko Haram, afkomstig uit Nigeria, hebben voor het eerst doelwitten in buurland Niger aangevallen. De aanvallen op een militaire controlepost in de grensstad Bosso zijn een nieuwe stap in de regionalisering van het conflict. Boko Haram, dat in het noordoosten van Nigeria en de aangrenzende gebieden een eigen islamitische staat wil oprichten, nam de voorbije maanden ook al steeds meer Kameroen in het vizier.

Wraakactie

Volgens ooggetuigen werd er hevig strijd geleverd in Bosso tussen Nigeriaanse militairen en de islamisten. Betrouwbare gegevens over het aantal slachtoffers zijn er niet. Bij aanvallen in het noorden van Kameroen doodde Boko Haram sinds woensdag al meer dan 100 mensen. Blijkbaar ging het om wraakacties, nadat Tsjadische soldaten naar eigen zeggen ongeveer 200 islamisten hadden uitgeschakeld. Tsjaad heeft zo'n 2.000 soldaten naar Kameroen gestuurd, om dat land te helpen bij de bestrijding van Boko Haram. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners