Boete van 560 miljoen euro voor Fininvest van Silvio Berlusconi

09/07/11 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:53

Het media-imperium van de Italiaanse premier moet een schadevergoeding van 560 miljoen euro betalen aan concurrent CIR in het kader van de omkoopaffaire-Mondadori.

Boete van 560 miljoen euro voor Fininvest van Silvio Berlusconi

© EPA

Fininvest, het media-imperium van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, moet een schadevergoeding van 560 miljoen euro betalen aan concurrent CIR in het kader van de omkoopaffaire-Mondadori. Dat besliste het hof van beroep van Milaan.

In eerste aanleg was Fininvest in oktober 2009 veroordeeld tot het betalen van 750 miljoen euro schadevergoeding aan de groep CIR van Carlo De Benedetti.

De zaak draait om de overname van uitgeverij Arnoldo Mondadori Editore. In 1991 besliste het hof van beroep van Rome om de uitgeverij toe te wijzen aan Fininvest, in plaats van aan CIR. Later raakte bekend dat Berlusconi de rechter had omgekocht om de overname te verkrijgen. De rechter werd veroordeeld wegens corruptie.

Niet herkiesbaar

De 74-jarige Berlusconi is momenteel verwikkeld in een aantal rechtszaken, onder meer over machtsmisbruik en over seks met een minderjarige prostituee.

Aan de Italiaanse linkse krant La Repubblica zei Berlusconi vrijdag dat hij niet opkomt in de parlementsverkiezingen van 2013 en dat hij plaats zal ruimen voor ex-minister van Justitie Angelino Alfano (41), aan wie hij de teugels van zijn partij al heeft toevertrouwd. (Belga/KVDA)

Onze partners