Boeren heffen blokkade snelweg tussen Lille en Parijs op

22/07/15 om 07:11 - Bijgewerkt om 09:03

Boze Franse boeren hadden de snelweg A1 tussen Lille en Parijs geblokkeerd uit protest tegen de lage prijzen die ze krijgen voor hun vee. Het is een belangrijke snelweg voor vakantiegangers.

Boeren heffen blokkade snelweg tussen Lille en Parijs op

© Facebook

Boze Franse boeren hebben hun blokkade van de snelweg A1 tussen Lille (Rijsel) en Parijs opgeheven. Het verkeer kan sinds 8 uur weer over de A1 rijden.

Protest

Met tractors en strobalen hadden de boeren dinsdagavond laat ter hoogte van Seclin het verkeer in beide richtingen platgelegd. De A1 is een belangrijke weg voor vakantiegangers van en naar het westen van Frankrijk. 'De nacht rond Lille zal lang zijn', luidde het op de Facebookpagina van boerenvakbond FRSEA 59-62.

De boeren protesteren tegen de lage prijzen die ze krijgen voor hun vee. Langs de A1 komen volgens hen veel producten uit Duitsland en Polen het land binnen, 'die marktverstorend werken'.

Blocage de l A1par la FRSEA 59 62, les JA 59 62 et l ADPL, la nuit va être longue autour de Lille...

Posted by FRSEA 59-62 on dinsdag 21 juli 2015

Blokkades

Andere wegen hebben nog wel te maken met boerenblokkades, zoals de N2 van Mons/Bergen naar Frankrijk, de N49 bij Feignies en de toegangswegen naar het toeristische schiereiland Mont Saint-Michel.

De Franse landbouwminister beloofde woensdag met een plan met steunmaatregelen voor de veeteeltsector te komen. (Belga/KVDA)

Onze partners