Bloedbad na luchtaanval op bakkerij in Syrië

23/12/12 om 19:59 - Bijgewerkt om 19:59

Een luchtaanval van het Syrische leger op een bakkerij in Halfaya, in de centrale provincie Hama, heeft volgens de oppositie aan minstens 90 mensen het leven gekost.

Bloedbad na luchtaanval op bakkerij in Syrië

© AFP

Een luchtaanval van het Syrische leger op een bakkerij in Halfaya, in de centrale provincie Hama, heeft volgens de oppositie aan minstens 90 mensen het leven gekost. Dat meldt de Arabische nieuwszender Al-Jazeera. Onder de doden zijn ook vrouwen en kinderen. Er vielen bij de luchtaanval ook tientallen gewonden.

Als het dodental klopt, dan zou het gaan om een van de dodelijkste luchtaanvallen van de burgeroorlog in Syrië.

Bakkerij

Halfaya is onlangs veroverd door de rebellen. Volgens de Lokale Coördinatiecomités (LCC), een militantennetwerk tegen het regime, was het doelwit van de luchtaanval een bakkerij. Door het beleg van de regeringstroepen is er een tekort aan brood. Daarom waren vele burgers naar de bewuste bakkerij getrokken, klinkt het.

In videofragmenten gepost op het internet zouden tientallen dodelijke slachtoffers te zien zijn op de plaats van het onheil. De echtheid van de beelden is niet gegarandeerd.

21 maanden

Het conflict in Syrië, dat in maart 2011 begon, heeft volgens de oppositie al aan meer dan 44.000 mensen het leven gekost.

Lees meer over:

Onze partners