Blanke vrouw die zich vermomde als zwarte activiste, neemt ontslag

15/06/15 om 18:57 - Bijgewerkt om 19:05

Rachel Dolezal, de blanke vrouw die zich jarenlang vermomde als gekleurde vrouw, heeft ontslag genomen als voorzitster van een organisatie voor kleurlingen.

Blanke vrouw die zich vermomde als zwarte activiste, neemt ontslag

Rachel Dolezal, vroeger en nu, in een beeld dat haar ouders verspreiden (rechts) en een beeld uit een recente tv-uitzending © /

Een blanke vrouw die zich jarenlang vermomde als gekleurde vrouw met een afrokapsel en een valse huidskleur in Spokane, in de Amerikaanse staat Washington, heeft ontslag genomen als plaatselijk voorzitster van de burgerrechtenbeweging NAACP. De 37-jarige Rachel Dolezal doet dat in het belang van de burgerrechtenbeweging, zegt ze in een lange brief die door NAACP op Facebook werd gepost.

'Gezien de huidige storm, is een scheiding tussen familiale en organisatorische zaken in het beste belang van NAACP', stelt Dolezal.

Haar ouders maakten vorige week bekend dat hun dochter, die zich jarenlang heeft ingezet voor het welzijn van niet-blanke Amerikanen, eigenlijk blank is. Dolezal wordt verweten over haar afkomst gelogen te hebben. Waarom ze zich als Afro-Amerikaanse uitgaf, is nog altijd niet duidelijk. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners