Binnenlandse Veiligheid VS blijft week langer open

28/02/15 om 09:31 - Bijgewerkt om 09:31

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid - onder andere bevoegd voor de bescherming tegen terreurdaden in de Verenigde Staten - blijft een week langer open. Het uitstel moet tijd bieden om tot een compromis te komen.

Binnenlandse Veiligheid VS blijft week langer open

Barack Obama © Belga Image

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid blijft voorlopig open. Kort voor een deadline om middernacht raakten Republikeinen en Democraten in het Amerikaanse Congres het eens over de verlenging van de financiering gedurende een week. Homeland Security speelt een belangrijke rol bij de bescherming tegen terreurdaden op eigen bodem.

Compromis

Vrijdagavond plaatselijke tijd kwam het tot een akkoord in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. In het geval de deadline niet gehaald zou zijn, kreeg het ministerie vanaf zaterdag geen budget meer en zou het gedeeltelijk moeten sluiten. Het merendeel van de Republikeinen is gekant tegen de wetgeving, omdat die niets doet aan de immigratiehervormingen van president Barack Obama. De financiering op lange termijn van het ministerie maken ze daarvan afhankelijk. Het uitstel van een week moet tijd bieden om een compromis te bekomen. (Belga/WB)

Onze partners