Biedt tweede gsm van chauffeur busramp Sierre antwoorden?

02/04/14 om 17:51 - Bijgewerkt om 17:58

Het openbaar ministerie in het Zwitserse kanton Wallis gaat de tweede gsm onderzoeken van de chauffeur van de Belgische bus die op 13 maart 2012 verongelukte in een autotunnel in Sierre.

Biedt tweede gsm van chauffeur busramp Sierre antwoorden?

© Belga

De chauffeur had zijn tweede gsm niet bij zich op het ogenblik van het ongeval. Het toestel lag thuis en werd door zijn weduwe aan de speurders overhandigd, zo heeft de bevoegde procureur van Wallis, Olivier Elsig, aan het Zwitserse persbureau ATS verklaard.

Toch heeft het OM de vraag van een aantal ouders aanvaard om het toestel te laten analyseren. Dat onderzoek zou over twee tot drie weken afgerond zijn, preciseerde Olivier Elsig. De hoop dat dit nieuwe en doorslaggevende elementen oplevert, is echter zeer klein.

In december 2013 had het openbaar ministerie in Wallis een vraag van de families aanvaard om de computer en de gsm van de buschauffeur te onderzoeken. Dat onderzoek leverde geen elementen op die de oorzaken van het busongeval konden verklaren.

Op 13 maart 2012 botste de Belgische bus, met aan boord schoolkinderen uit Lommel en Heverlee die terugkeerden van sneeuwklassen, tegen een tunnelwand in Sierre. Bij het ongeval vielen 28 doden, onder wie 22 kinderen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners