Bezoeker met wapen neergeschoten aan Capitool

29/03/16 om 00:56 - Bijgewerkt om 07:43

In Washington heeft de politie een man neergeschoten die tijdens een controle aan het Capitool een wapen bovenhaalde.

Bezoeker met wapen neergeschoten aan Capitool

Een zwaarbewapende politieman bewaakt het VS-Capitoolgebouw na de schietpartij. © REUTERS

In de VS heeft de politie op een man geschoten die een wapen bovenhaalde toen hij via een metaaldetector het bezoekerscentrum van het Capitool in Washington binnenkwam. De gewapende man raakte daarbij zwaargewond, heeft politiechef van het Capitool Matthew Verderosa verklaard tijdens een persconferentie.

"De man haalde tijdens een routinecontrole een voorwerp boven dat leek op een wapen en richtte het op de politie. Een politieagent heeft op de verdachte geschoten en hem verwondt, waarop hij voor verzorging werd meegenomen door het medisch personeel", aldus Verderosa, die toevoegt dat de man gearresteerd werd en er wel degelijk een wapen gevonden werd op de plaats van het incident.

Lockdown

De verdachte, die al bekend was bij de politiediensten, wordt momenteel geopereerd en zijn gezondheidstoestand is in dit stadium "onbekend", klinkt het nog.

Volgens CNN is de verdachte een 66-jarige man uit Tennessee. "We hebben geen aanwijzingen dat het over meer gaat dan een criminele daad", aldus Verderosa nog. Een vrouw die "niet betrokken was" bij het incident raakte lichtgewond, zei de politiechef nog. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het incident zijn het Capitool, waarin de Senaat en Kamer van volksvertegenwoordigers zetelen, en het Witte Huis een uur in lockdown gegaan. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners