'Beste mijnheer Trump, ik als moslima vorm de grootste bedreiging voor IS'

10/12/15 om 23:40 - Bijgewerkt op 11/12/15 om 01:03

In een open brief wijst de jonge moslima Nazanin Amini miljardair Donald Trump terecht, met name zijn voorstel om alle moslims tijdelijk uit de VS weg te houden. "Geloof meer in mijn menselijkheid dan in hun onmenselijkheid", schrijft ze, verwijzend naar IS en andere gewelddadige islamitische groepen.

'Beste mijnheer Trump, ik als moslima vorm de grootste bedreiging voor IS'

Nazanin Amini in een foto die via Twitter werd gedeeld © /

De brief wordt gepubliceerd door The Huffington Post, die weinig details geeft over de auteur. Nazanin Amini is moslima, Amerikaans en financieel analist, aldus de nieuwssite. Op haar niet veelvuldig gebruikte twitter-account schrijft ze zelf dat ze aan Duke University politiek gedrag bestudeerde, en dat ze troost vindt in "God, muziek en chocola".

De brief is geschreven naar aanleiding van het voorstel van de Republikeinse presidentskandidaat om tijdelijk alle moslims te beletten naar de VS te reizen.

Dear Mr. Trump, begint Amini, Ik vorm de grootste bedreiging voor IS en alle islamitische terroristen in de wereld. Ik ben opgeleide, onafhankelijke, ambitieuze jonge Amerikaanse moslima en ik ben immuun voor hun onzin.

Vrees me niet. Isoleer me niet. Stigmatiseer me niet. Je doet niet 'het goede voor moslims', zoals je verklaarde, mijnheer Trump. En je bewijst dit land geen dienst met dit soort eendimensioneel denken. Ik ben je grootste wapen in de strijd met islamitisch radicalisme. Als je schrik heb van mij, geef je voedsel aan hun zaak. Schaar je aan mijn kant en je brengt hun barbaars, armzalig excuus voor een staat op de knieën.

'Ondersteun mijn stem om hun gedreun te overstemmen'

Ik ben waar zij de grootste schrik van hebben. Waarom? Omdat ik niet vatbaar ben voor de verwrongen, perverse godslastering waarvan ze beweren dat het mijn religie is. Ik geloof in de islam die me aanmoedigt om te kiezen voor redelijkheid, de waarheid te spreken en te handelen voor de mensheid.

Heb dus geen schrik van mij. Isoleer me niet. Stigmatiseer me niet. Vertrouw mij, en niet hun verdwaasde, hypocriete, machtshongerige interpretatie van mijn religie. Ondersteun mijn stem om hun gedreun te overstemmen. Voed mijn passie voor vrede zodat ze hun wilde lust voor macht kan blussen. Geloof meer in mijn menselijkheid dan in hun onmenselijkheid.

Hartelijks,

Nazanin Amini

Trump, wel een verwoed twitteraar, heeft nog niet gereageerd.

Peilingen zijn niet eenduidig maar minstens de helft van de Republikeinen zou het eens is met het voorstel van de zakenman (volgens een andere peiling stemt 66 procent van de Republikeinen in met het inreisverbod voor moslims), terwijl in algemene peilingen een ruime meerderheid van Amerikanen tegen de ban gekant is.

Onze partners