Bernie Sanders steunt Hillary Clinton: 'Ik zal er alles aan doen opdat ze de volgende president wordt'

12/07/16 om 17:18 - Bijgewerkt om 18:31

Hillary Clinton en Bernie Sanders voeren dinsdag in New Hampshire voor het eerst samen campagne. Sanders heeft daar bevestigt dat hij Clinton steunt.

Bernie Sanders steunt Hillary Clinton: 'Ik zal er alles aan doen opdat ze de volgende president wordt'

© -

Bernie Sanders heeft lang geweigerd zijn steun uit te spreken voor Hillary Clinton, maar nadat hij eind juni toegaf te zullen stemmen voor Clinton heeft hij zijn steun aan haar nu officieel bevestigd.

'Geen wapens in onze straten'

In haar toespraak verwees Clinton naar de recente overlijdens, de twee zwarte mannen die om het leven kwamen door overmatig politiegeweld en de 5 blanke agenten die in Dallas werden doogeschoten. 'er moeten geen oorlogswapens zijn in onze straten.'

Nog niet officieel

Tijdens zijn campagne kon Sanders op de steun rekenen van enkele miljoenen volgers voor zijn linkse standpunten. Op die manier dwong hij de partij en Clinton naar links. Dat de twee nu samen campagne voeren, vormt voor de Democratische partij een belangrijk symbool.

Naar alle verwachting wordt Clinton over twee weken, op de partijconventie in Philadelphia, tot officiële kandidaat benoemd. Sinds het einde van de primaries, die Clinton won, waren er vanuit de Sanders-campagne de afgelopen vijf weken wel signalen van verzoening gekomen. Eerst gaf hij te kennen dat hij zijn ideeën tot de conventie zou blijven verdedigen, maar geleidelijk aan maakte hij de overgang naar de verzoening. (Belga/NSK)

Onze partners