'Bernie Sanders gaat concurrentie aan met Hillary Clinton binnen Democraten'

29/04/15 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:59

Naar alle verwachting zal Bernie Sanders, senator uit de staat Vermont, donderdag officieel zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen aankondigen.

'Bernie Sanders gaat concurrentie aan met Hillary Clinton binnen Democraten'

Bernie Sanders © Belga Image

Bernie Sanders zal donderdag 'een aankondiging doen over zijn intenties om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap,' zo weet CNN.

Concurrentie voor Hillary (?)

Sanders is een 73-jarige onafhankelijke senator uit Vermont die aangesloten is bij de Democratische fractie in de Senaat.

Hillary Clinton

Hillary Clinton © REUTERS

Als hij een gooi doet naar de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen, betekent dat concurrentie voor Hillary Clinton. De voormalige First Lady en minister van Buitenlandse Zaken maakte haar kandidatuur eerder deze maand officieel bekend. Ze geldt als de absolute topfavoriet aan de kant van de Democraten, zo blijkt ook uit peilingen.

Linkser

Sanders wordt door CNN 'links' van Clinton gepositioneerd. Hij is al maanden door het land aan het reizen om te praten met liberale groepen in traditionele 'swing states' als Iowa en New Hampshire, waar het verschil tussen de Democraten en Republikeinen klein is.

Als sociaal-democraat pleit Sanders voor door de overheid verstrekte universele gezondheidszorg en miljoeneninvesteringen in infrastructuur, aldus nog CNN.

Republikeinen

Aan Republikeinse zijde hebben met Paul Rand, Ted Cruz en Marco Rubio al drie mensen zich officieel kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen. Daar zullen er wellicht nog een aantal bijkomen, onder wie Jeb Bush, Mike Huckabee, Scott Walker en Ben Carson.

Marco Rubio

Marco Rubio © REUTERS

Bekijk een handig overzicht van The New York Times.

Onze partners