Berlusconi spendeerde miljoenen aan zijn vrouwen

09/03/11 om 15:33 - Bijgewerkt om 15:33

Juwelen, antiquiteiten, dassen, zilveren enveloppen: de Italiaanse premier kijkt niet op een euro meer of minder als hij zichzelf en zijn vrouwen wil verwennen.

Berlusconi spendeerde miljoenen aan zijn vrouwen

© Epa

Silvio Berlusconi heeft in 2010 34 miljoen euro gespendeerd aan shoppen en aan geschenken voor zijn "papi girls", de jonge vrouwen die rond de Italiaanse premier cirkelen, zo heeft de Italiaanse krant Il Corriere della Sera woensdag gemeld.

Verscheidene vrouwen onthulden in het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de betrekkingen die Berlusconi met een minderjarige prostituee zou hebben gehad, dat ze bedolven werden onder de cadeaus van hem.

Volgens de berekeningen van de krant, besteedde de regeringsleider 562.000 euro aan veertien van zijn "papi girls", zoals de verleidelijke genodigden van de pikante feestjes in zijn privéresidentie bij Milaan ironisch genoemd worden.

Maar de 74-jarige mediamagnaat en miljardair legt ook graag zichzelf in de watten, zo blijkt uit een bankafschrift dat naar boven kwam tijdens onderzoek. Alleen al aan dassen, sjaals en andere accessoires gaf hij 120.000 euro uit.

Berlusconi huurde ook een kasteel bij de badplaats Portofino voor 675.000 euro en betaalde 900.000 euro voor het gas- en elektriciteitsverbruik in zijn villa in het belastingparadijs Antigua. Voorts ging 650.000 euro op in antiekwinkels en kunstgalerijen.

Berlusconi moet op 6 april voor de rechter verschijnen op verdenking van machtsmisbruik en gebruik van de diensten van een minderjarige prostituee.

Lees meer over:

Onze partners