Berlusconi’s seksproces brengt 200 getuigen op de been

Op het proces van Silvio Berlusconi over seks met minderjarige prostituees en ambtsmisbruik wordt een stoet van 200 deels bekende getuigen verwacht. Onder hen bijvoorbeeld George Clooney.

Op het proces van Silvio Berlusconi over seks met minderjarige prostituees en ambtsmisbruik wordt een stoet van 200 deels bekende getuigen verwacht zoals bijvoorbeeld George Clooney. De bevoegde rechtbank in Milaan heeft dit imposant aantal getuigen van de aanklager en de verdediging tijdens een zitting toegelaten. Dat meldt het persagentschap Ansa.

Naast de Amerikaanse filmster zijn onder andere de vriendin van Clooney, de Sardijnse actrice Elisabetta Canalis, en het Argentijnse supermodel Belén Rodriguez uitgenodigd. Ook Berlusconi’s vroegere vrouwelijke ministers Mariastella Gelmini en Mara Carfagna zullen door de rechtbank over de zogenaamde wilde bunga-bunga-feestjes in de Villa Arcore van de voormalige regeringsleider gehoord worden.

De op 12 november als premier afgetreden Berlusconi heeft nog aan geen enkele zitting deelgenomen. Tien dagen na zijn ontslag maakte de 75-jarige mediamagnaat en miljardair toch zijn opwachting op een van zijn andere processen, waarin het gaat om belastingontduiking bij de verkoop van film- en televisierechten.

Seks met minderjarigen en ambtsmisbruik

Op het proces met de naam Rubygate heeft het Openbaar Ministerie Berlusconi vooral seksueel contact met het destijds minderjarige Marokkaanse escortemeisje Karima el-Marough, alias Ruby Hartenbreekster, ten laste gelegd. Seks met minderjarigen is in Italië strafbaar.

Berlusconi wordt bovendien beschuldigd van ambtsmisbruik, omdat hij het meisje met een telefoontje naar de politie uit verzekerde bewaring had bevrijd. Hij verzon dat Ruby een nichtje was van de toenmalige Egyptische dictator Hosni Mubarak. Hij vroeg haar vrijlating omdat hij zich geen diplomatieke rel op de hals wilde halen.

Op het proces is het tot nog toe nauwelijks over procedurekwesties gegaan. Berlusconi heeft alle strafbare feiten herhaaldelijk bestreden. Volgens hem zijn het niet meer dan persoonlijke aanvallen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content