Berlusconi roept ministerraad bijeen

24/10/11 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:09

De Europese Top riep Rome tot de orde en daar heeft Silvio Berlusconi oren naar: hij roept een ministerraad bijeen over de overheidsfinanciën.

Silvio Berlusconi heeft voor vandaag 18.00 uur Belgische tijd een ministerraad bijeengeroepen. Hij wil er maatregelen bespreken om de Italiaanse overheidsfinanciën sneller op orde te brengen. De Europese Top in Brussel heeft afgelopen weekeinde Rome nog tot de orde geroepen.

Een persbericht op de website van de Italiaanse overheid geeft toe dat de ministerraad er komt als antwoord op Europa en in het licht van een nieuwe Europese raad nu woensdag.

Pensioenen

Eén van de moeilijke kwesties betreft een hervorming van de pensioenen. De Liga Nord, de extreemrechtse en populistische coalitiepartner van Berlucsoni's Forza Italia is tegen, terwijl oppositiepartij UDC wel bereid is het systeem te herzien.

Ministerraad excuus voor rechtszaak

Berlusconi zou vandaag in verband met die regeringsbijeenkomst ook niet opdagen voor de rechtbank van Milaan waar zijn proces in de zaak-Mills voorkomt. In dit corruptiezaak wordt de Italiaanse regeringsleider ervan beschuldigd de Britse advocaat David Millls voor 600.000 dollar te hebben omgekocht om te liegen in twee andere corruptiezaken uit de jaren negentig. (Belga/SD)

Onze partners