Berlusconi herdoopt zijn partij weer in Forza Italia

18/09/13 om 19:45 - Bijgewerkt om 19:45

Zelfs indien hij zijn senaatszetel zou verliezen ten gevolge van zijn recente veroordeling wegens fiscale fraude van zijn bedrijf Mediaset, zal Silvio Berlusconi naar eigen zeggen zijn centrumrechtse partij blijven leiden.

Berlusconi herdoopt zijn partij weer in Forza Italia

© Reuters

"Je kan zelfs zonder een zetel in het parlement aan politiek doen", zei Il Cavaliere in een videoboodschap. Hij kondigde aan dat zijn partij de naam Volk van de Vrijheid zal laten vallen en terugkeert naar de naam Forza Italia ("Vooruit Italië").

Berlusconi zei niets over het laten vallen van de door hem gesteunde regeringscoalitie van premier Enrico Letta. Niettemin viel hij linkse rivalen aan en beschuldigde hij de Italiaanse justitie van vooringenomenheid tegen hem.

"Ik heb geen enkele misdaad begaan, ik ben aan niets schuldig. Ik ben onschuldig, ik ben absoluut onschuldig", beklemtoonde de mediamagnaat die volgens het Italiaanse persbureau Ansa de Italianen opriep te protesteren tegen de manier waarop hij is behandeld.

Berlusconi zei dat de belastingen in zijn land "buitensporig" hoog zijn. "Het gewicht van de staat, zijn belastingen, de overheidsuitgaven, zijn buitensporig", dixit de vroegere premier luidens Ansa. Berlusconi voegde eraan toe dat enkel de ministers van zijn partij eraan werken om de belastingen te verlagen. (Belga/TE)

Onze partners