Berlusconi: 'Heb nooit seks gehad met Ruby'

19/10/12 om 11:00 - Bijgewerkt om 11:00

De vroegere Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft in een "spontane verklaring" op het proces-Rubygate alle beschuldigingen ontkend.

Berlusconi: 'Heb nooit seks gehad met Ruby'

© Belga/AFP

Berlusconi was aanwezig op het proces-Rubygate. In deze rechtzaak over prostitutie met een minderjarige en machtsmisbruik, staat Berlusconi terecht omdat hij tientallen seksuele diensten zou hebben betaald van de Marokkaanse jonge vrouw "Ruby" (Karima el Maghroug) die toen minderjarig was.

Een tweede beschuldiging luidt dat hij als premier bij de prefectuur van Milaan was tussenbeide gekomen om dit meisje vrij te laten dat in het kader van een andere zaak in de cel was beland.

Berlusconi ontkent de beschuldigingen en zei "nooit intieme betrekkingen" met "Ruby" te hebben gehad en dat hij "nooit" druk heeft uitgeoefend op functionarissen van de prefectuur van de politie van Milaan.

Voorts zei de ex-premier dat "iedereen dacht" dat "Ruby" de wettelijke leeftijd voor seks had.

Nicht van Moebarak

Volgens een bron bij de advocaten van Berlusconi zouden als getuigen à decharge ex-minister van Buitenlandse Zaken Franco Frattini en een tolk aantreden. Zij zouden bevestigen dat de ex-premier zich had vergist en had begrepen dat "Ruby" een nicht was van de toenmalige Egyptische president Hosni Moebarak.

Berlusconi heeft steeds volgehouden dat hij omwille van dat inzicht was tussenbeide gekomen om "Ruby" (alias de "Hartendief") vrij te krijgen.

Het proces begon in april 2011 en zou nog meerdere maanden duren. De vroegere regeringsleider riskeert tot drie jaar cel voor prostitutie met minderjarigen en een maximum van twaalf jaar voor machtsmisbruik. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners