Berlusconi blaast Forza Italia nieuw leven in

12/07/13 om 01:24 - Bijgewerkt om 01:24

De Italiaanse Popolo della Libertà (PdL) - de partij van voormalig premier Silvio Berlusconi - zal vanaf september weer Forza Italia heten, zoals bij de oprichting in 1994.

Berlusconi blaast Forza Italia nieuw leven in

© Reuters

Dat liet de oud-premier weten aan het Italiaanse persbureau ANSA. Volgens Berlusconi spreekt Forza Italia de kiezers meer aan. Onder deze naam boekte de partij - opgericht in 1994 - grote successen.

De verkiezingen in februari dit jaar waren teleurstellend voor de Popolo della Libertà (PdL). De partij verloor miljoenen kiezers. Met de naamsverandering hoopt de oud-premier het tij te keren.

Rechtszaken

Voor Silvio Berlusconi persoonlijk zou een politieke doorstart met zijn oude partij ook geen slecht idee zijn. Nieuwe verkiezingen, kunnen hem beschermen in de rechtszaken die tegen hem lopen, als hij opnieuw tot premier verkozen wordt.

De multimiljardair wordt onder meer vervolgd wegens belastingfraude. Op 30 juli dient hiertegen het hoger beroep. Er hangt de oud-premier een gevangenisstraf van vijf jaar en een verbod op een publieke functie boven het hoofd wegens seks met de op dat moment minderjarige prostituee Ruby.

Berlusconi zal hij niet echt de gevangenis in gaan. Italianen ouder dan zeventig mogen hun straf thuis uitzitten. (Elsevier/Annemarie van Ulden/TV)

Onze partners