Belgische beticht Strauss-Kahn van groepsverkrachting

04/05/12 om 12:18 - Bijgewerkt om 12:18

De gevallen topman van het Internationaal Muntfonds Dominique Strauss-Kahn dreigt in de komende dagen in Frankrijk het voorwerp te worden van een onderzoek naar groepsverkrachting, na een klacht van een Belgische vrouw.

Belgische beticht Strauss-Kahn van groepsverkrachting

© reuters

De gevallen topman van het Internationaal Muntfonds Dominique Strauss-Kahn dreigt in de komende dagen in Frankrijk het voorwerp te worden van een onderzoek naar groepsverkrachting, na een klacht van een Belgische vrouw, zo heeft de regionale krant La Voix du Nord gemeld.

Volgens de krant heeft een 25-jarige Belgische vrouw op 14 november tegenover de Franse gerechtelijke politie Strauss-Kahn en zijn noord-Franse kennis David Roquet van verkrachting beschuldigd. Zij maakte deel uit van een reeks dames die midden december 2010 als "escort girl" naar Washington werden gestuurd ten behoeve van wilde feestjes waarop de socialistische politicus aanwezig was.

De vrouw vertelde het op 5 december, met veel meer details, opnieuw aan Belgische politiemensen, weet het dagblad. Het parket van Rijsel is van de verklaringen van de vrouw op de hoogte gebracht en onderzoekt ze. Procureur Frédéric Fèvre zou weldra een beslissing nemen.

Geweld

Volgens de Franse krant Le Figaro heeft de 25-jarige Belgische . tegenover justitie verteld over een gewelddadige scène in een kamer van hotel W in Washington op 16 december 2010. Zij was toen samen met een 26-jarige Belgische in de kamer waar volgens haar vier mannen aanwezig waren:Dominique Strauss-Kahn, de Franse politiecommissaris Jean-Christophe Lagarde, bedrijfsleider Fabrice Paszkowksi en David Roquet.

DSK zou volgens de 25-jarige vrouw geweld tegen haar hebben gebruikt. "Hij hield mijn handen vast, hij trok aan mijn haren, hij deed me pijn", zo citeerde de rechtse krant de Belgische, die eraan toevoegde dat de politicus probeerde haar anaal te penetreren. "Ik weigerde door 'neen' te zeggen tegen hem, ik wil niet. Ik heb duidelijk en herhaaldelijk geroepen dat ik niet wilde."

Nog volgens de vrouw hebben de andere mensen in de kamer niet ingegrepen en Roquet zou zelfs haar handen hebben vastgehouden. De vrouwen hebben evenwel geen klacht ingediend, schreef Le Figaro.

Tegenover de onderzoeksrechters heeft Strauss-Kahn - in het kader van het onderzoek naar souteneurschap - op 26 maart gezegd dat er die avond geen geweld is gebruikt.

Onderzoek

Een woordvoerder van het Rijselse parket heeft bevestigd dat het op 29 maart op de hoogte is gebracht. Ofwel wordt de zaak geseponeerd, ofwel start een onderzoek naar groepsverkrachting.

In Rijsel loopt reeds een onderzoek naar Strauss-Kahn, naar georganiseerd souteneurschap, bendevorming, witwassen, afpersing, misbruik van vennootschapsgoederen, valsheid en gebruik ervan. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners