België financiert 2 medische voorzieningen voor opvang Syrische vluchtelingen

02/01/14 om 20:47 - Bijgewerkt om 20:47

België gaat twee medische voorzieningen voor de opvang van Syrische vluchtelingen in het zuidoosten van Turkije financieren. '344.000 euro wordt uitgetrokken', aldus de minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).

België financiert 2 medische voorzieningen voor opvang Syrische vluchtelingen

Didier Reynders bezoekt vluchtelingenkamp op Turk-Syrische grens © BELGA

België trekt 344.000 euro uit voor de bouw van twee medische voorzieningen voor de opvang van Syrische vluchtelingen in het zuidoosten van Turkije. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) aangekondigd.

Reynders bezocht aan de Turks-Syrische grens onder meer scholen in het vluchtelingenkamp van Akçakale, gefinancierd door de internationale gemeenschap, waaronder België. Het Belgische geld is bestemd voor het Turkse agentschap voor de opvang van vluchtelingen. Dat agentschap zal de twee medische voorzieningen bouwen, die maandelijks tot 3.000 patiënten kunnen opvangen. Door de crisis in buurland Syrië worden in Turkije 200.000 vluchtelingen opgevangen in kampen en nog eens 500.000 buiten de kampen.

Vredesconferentie

De eerste doelstelling van België en de Europese Unie is een "politieke oplossing" te vinden voor Syrië, herhaalde Reynders. De Belgische minister toonde zich sceptisch tegenover de tweede vredesconferentie die binnen enkele dagen van start gaat in het Zwitserse Genève. In 2012 spendeerde België 2,5 miljoen euro en vorig jaar 8,3 miljoen euro voor de crisis in Syrië. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners