Belgen in Gazavloot geven strijd niet op

04/07/11 om 08:07 - Bijgewerkt om 08:07

De vier Belgen van het platform Belgium to Gaza die deel uitmaken van de Gazavloot, blijven vastberaden om hun doel te bereiken. Maandag zou de vloot een nieuwe poging wagen om Griekenland te verlaten.

Belgen in Gazavloot geven strijd niet op

'We geven ons nog niet gewonnen. We blijven aan boord zo lang er een kans is dat we ons doel om Gaza te bereiken, kunnen halen', aldus Guido Gorissen, een van de vier Belgen aan boord van het schip Tahrir dat momenteel in een haven in Kreta ligt. 'We zijn vastberaden om de rechten van de Palestijnen te verdedigen.'

Grieks verbod

De schepen van de Gazavloot, die hulpgoederen naar de Gazastrook willen brengen, zitten geblokkeerd in Griekenland. De Griekse regering verbood de vloot vrijdag af te varen richting Gazastrook en de boten zouden omsingeld zijn door de politie.

Volgens Gorissen zullen alle boten maandagochtend een nieuwe poging ondernemen om Griekenland te verlaten. Niet noodzakelijk om onmiddellijk de Gazastrook te bereiken, maar ze zouden bijvoorbeeld naar Turkse havens willen varen, 'waar we wel welkom zijn'.

Einddoel Gaza

'Het einddoel blijft wel Gaza', benadrukt de Belg. In totaal zou de Gazavloot zes Belgen tellen, volgens een contactpersoon van Belgium to Gaza in België. Twee van hen maken geen deel uit van het platform Belgium to Gaza en zitten op andere schepen dan de Tahrir. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners