'Belg zwaargewond' tijdens dodelijk onweer in Corsica

11/06/15 om 00:44 - Bijgewerkt om 00:44

Een Belgisch toerist is zwaargewond geraakt toen een groep wandelaars in Corsica getroffen werd door een onweer. De toerist ligt in het ziekenhuis van Bastia, volgens een mededeling van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.

'Belg zwaargewond' tijdens dodelijk onweer in Corsica

De zoektocht wordt deze ochtend hervat © AFP

"Volgens onze informatie, meegedeeld door het parket, zijn de gewonden niet in levensgevaar", aldus Didier Reynders in de mededeling.

Bij de wandeling kwamen drie mensen om, onder wie twee Fransen. De nationaliteit van het andere dodelijke slachtoffer is nog niet bekend.

De groep bestond uit een 12-tal wandelaars: voor zover bekend Fransen en Belgen.

Bergtocht

De wandelaars legden de befaamde GR20 af, een veeleisende langeafstandsroute door het gebergte. Toen de groep zich op een hoogte van 1.500 meter bevond, barstte een zwaar onweer los, waarbij een Franse man en vrouw verongelukten. De nationaliteit van de derde dode is niet bekend. Een Franse man van 30 jaar liep een schedelbreuk op. Hij ligt in een coma.

De regenval veroorzaakte ook aardverschuivingen en verzakkingen.

De hulpdiensten rukten meteen met de grote middelen uit, onder meer met 5 helikopters. Er wordt gevreesd voor vermiste wandelaars. De zoektocht zal in de ochtend worden hervat.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners