Belg zwaargewond in Gazaconflict

21/08/14 om 14:17 - Bijgewerkt om 14:17

Een Belg is zwaargewond geraakt bij een raketaanval op Kerem Shalom, een kibboets op Israëlisch grondgebied dat een passage vormt tussen Egypte en de Gazastrook. Het is nog niet duidelijk welke van de strijdende partijen verantwoordelijk is voor de aanval.

Belg zwaargewond in Gazaconflict

Ravage in Gaza © Reuters

Een 33-jarige Belg is gewond geraakt na een raketaanval op Kerem Shalom, een kibboets op Israëlisch grondgebied dat een passagepunt tussen Egypte en de Gazastrook is. Dat deelde de FOD Buitenlandse Zaken mee, die zo informatie van de krant Le Soir bevestigde.

Het slachtoffer werd geraakt door een schot omstreeks 9u30. Hij is in Be'er Sheva gehospitaliseerd. De federale overheidsdienst gaf geen details over zijn gezondheidstoestand, maar Le Soir berichtte dat de man 'zwaargewond' is. Het is niet duidelijk waar het schot vandaan kwam.

De man die in Israël woont, is goed gekend op de Belgische ambassade in het land. De ambassadeur, Jean Cornet d'Elzius, liet al weten dat hij het slachtoffer in het ziekenhuis zal bezoeken, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners