Beelden Facebookparty Haren via internet verspreid

23/09/12 om 08:47 - Bijgewerkt om 08:47

De beelden van de rellen in het Nederlandse Haren worden beschikbaar gesteld via de media en het internet.

Beelden Facebookparty Haren via internet verspreid

© AFP

"Ik noem nog geen datum, maar dat dat moment er komt, is duidelijk", zo zei een woordvoerder van de politie.

De politie ontving tot dusver 2 gigabyte aan beelden. Eénentwintig filmpjes werden geüpload en bekeken door een team van rechercheurs, dat uit 25 mensen bestaat.

Verschillende daders hebben zichzelf gemeld
"We proberen nu mensen te herkennen die strafbare handelingen pleegden", aldus de woordvoerder, die daders oproept zich alsnog zelf bij de politie te melden. "Anders kunnen ze van hun bed worden gelicht of hebben ze kans dat ze zichzelf terugzien op beelden in de media of op internet."

Deze waarschuwing bleef niet in dovemansoren. Meerdere verdachten hebben zichzelf al op diverse politiebureaus gemeld. Ze werden daarbij vaak begeleid door hun ouders.

Tijdens en na de ongeregeldheden arresteerde de politie 34 mensen.

Party in Schiedam
Daarnaast heeft de politie in Schiedam ook enkele jongeren aangehouden die naar metrostation Vijfsluizen waren gekomen na een oproep via sociale media. Ze maakten deel uit van een groep van 30 jongeren die daar leuzen scandeerden en vuurwerk afstaken.

Via sociale media was opgeroepen om in Schiedam een zogeheten Project X te houden. Die term werd ook gebruikt bij het Facebook-feest in Haren, dat ontaarde in rellen. (Belga/TE)

Onze partners