Barack Obama nog nooit zo onpopulair bij Amerikanen

13/11/13 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:20

De Amerikaanse president Barack Obama is nog nooit zo ongeliefd geweest bij de burgers in de VS door de aanhoudende problemen met de gezondheidshervorming.

Barack Obama nog nooit zo onpopulair bij Amerikanen

Barack Obama © REUTERS

Uit een nieuwe poll van de Quinnipiac university blijkt dat 54 procent van de Amerikanen het beleid van de president afkeuren, terwijl slechts 39 procent de president steunt in zijn beleid.

De tevredenheid over Obama s nog nooit zo laag geweest gedurende zijn presidentschap en vergelijkbaar met het niveau van president George W. Bush in dezelfde periode van zijn presidentschap.

De resultaten van de poll vallen samen met de onthulling dat zo'n 5 procent van de Amerikanen hun gezondheidszorg niet zullen kunnen houden, ondanks de belofte van Obama dat niemand zijn verzekering zou verliezen door de nieuwe wet.

Het enige waar de Amerikanen wel tevreden over zijn is de manier waarop de president het terrorisme aanpakt. 52 procent van de respondenten vindt dat hij goed werk heeft geleverd, terwijl 42 procent zijn aanpak van de wereldwijde terreur afkeurt. (TE)

Lees meer over:

Onze partners