Barack Obama: 'Mitt Romney is een leugenaar'

04/10/12 om 21:37 - Bijgewerkt om 21:37

Barack Obama, die volgens waarnemers niet zo'n beste beurt maakte tijdens het eerste televisiedebat met zijn tegenstander, beschuldigt Mitt Romney ervan dat hij loog tijdens dat debat.

Barack Obama: 'Mitt Romney is een leugenaar'

© Reuters

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn Republikeinse tegenstander bij de verkiezingen van 6 november, de Republikein Mitt Romney, beschuldigd van leugens tijdens het televisiedebat.

"Als men president wil worden, moet men de waarheid vertellen aan de Amerikanen", zo zei Obama tijdens een toespraak in Denver, Colorada, waar het eerste debat een dag eerder had plaatsgevonden. Volgens kenners werd dat debat op punten gewonnen door Romney.

"Toen ik het podium beklom, heb ik een individu ontmoet dat zich uitgaf voor Mitt Romney. Maar het kon hem niet zijn. De echte Mitt Romney toert al een jaar door de VS en belooft 5.000 miljard dollar fiscale cadeaus aan de rijken", zo vertelde Obama aan 12.000 toeschouwers.

"De echte Romney zei dat we geen behoefte hebben aan meer leerkrachten in de leslokalen. Maar het individu op het podium heeft gezegd dat hij van leerkrachten houdt", zo ging de president verder.

"De man op het podium gisterenavond wil de verantwoordelijkheid niet opnemen voor wat de echte Romney gedurende het voorbije jaar gezegd heeft", klonk het nog. (AFP/EE)

Onze partners