Banon schrijft boek over "aanranding door DSK"

04/10/11 om 13:23 - Bijgewerkt om 13:23

De Franse journaliste Tristane Banon heeft een boek geschreven over de 'poging tot verkrachting' die voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn tegen haar zou ondernomen hebben.

Banon schrijft boek over "aanranding door DSK"

© Reuters

De Franse journaliste en schrijfster Tristane Banon vertelt in "Le Bal des hypocrites" haar relaas over de Parijse affaire DSK, hoe ze het heeft meegemaakt en wat haar in juli heeft gedreven om klacht in te dienen tegen Dominique Strauss-Kahn wegens poging tot verkrachting.

J'accuse

Met een eerste oplage van 40.000 exemplaren wordt het boek een soort "J'accuse" van de gekwetste vrouw, aldus uitgeverij Diable Vauvert, gekend voor zijn catalogus met veel auteurs en feministische verhalen.

Aanranding

Op 5 februari 2007 beschuldigt Tristane Banon tijdens een televisieuitzending Dominique Strauss-Kahn van seksueel geweld tegen haar persoon in 2003 tijdens een gesprek voor een boek dat ze voorbereidt. Die getuigenis wordt heropgevist op 15 mei 2011, wanneer de affaire DSK in de Verenigde Staten losbarst en de ex-baas van het IMF beschuldigd wordt van aanranding en poging tot verkrachting van een kamermeisje in een hotel in New York.

Klacht

Op de vlucht voor de media die haar achtervolgen, beslist ze om enkel nog via haar advocaat David Koubbi te spreken, maar ze houdt vast aan haar beschuldigingen en dient uiteindelijk op 4 juli 2011 klacht in wegens poging tot verkrachting tegen DSK. Ze verscheen de afgelopen weken evenwel verschillende keren op televisie.

De in 1979 geboren Tristane Banon is schrijfster van novelles, een journalistiek essay "Erreurs avouées au masculin" en drie romans geïnspireerd op haar leven: "J'ai oublié de la tuer", "Trapéziste" en "Daddy Frénésie".

Haar nieuwe boek ligt op 13 oktober in de Franse boekhandel. (Belga/EE)

Onze partners