Bannon:’Republikeinen proberen Trumps verkiezing nietig te verklaren’

Steve Bannon © Belga

De voormalige topstrateeg van het Witte Huis, Steve Bannon, heeft zondag gezegd dat hij “absoluut” ten strijde zal trekken tegen de Republikeinse partij. Die verwijt hij een gebrek aan steun voor president Donald Trump. “Ze steunen het programma van de president niet. Het is een publiek geheim in het Capitool. Iedereen in de stad weet het.”

‘Het Republikeinse establishment probeert de verkiezingen van 2016 nietig te verklaren. Dat is een brutaal feit’, zei Bannon op ’60 Minutes’ op CBS tijdens zijn eerste uitgebreide interview sinds zijn ontslag uit het Witte Huis.

Na een vraag over wie hij dan precies bedoelt, duidde hij Mitch McConnell, meerderheidsleider in de Senaat, en Paul Ryan, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, aan. ‘Ze willen niet dat Donald Trumps populistische, economische en nationalistische agenda geïmplementeerd wordt.’

Als voorbeeld haalde Bannon de verkiezingsbelofte van Trump aan om ‘het moeras droog te leggen’. ‘Mitch McConnell zei tijdens een van de eerste vergaderingen in Trump Tower met de president dat hij geen gepraat meer over ‘het moeras droogleggen’ wilde horen’, zei de voormalige strateeg.

Na zijn ontslag ging Bannon opnieuw aan de slag als chef van de extreemrechtse nieuwswebsite Breitbart en had hij al te kennen gegeven ’ten strijde’ te zullen trekken voor Trump.

Partner Content