Banksy zet meisje met rode ballon in voor Syrië (video)

14/03/14 om 11:01 - Bijgewerkt om 15:32

In een aangrijpend filmpje vraagt graffitkunstenaar Banksy aandacht voor het al drie jaar durende conflict in Syrië. Zijn bekende meisje met de rode ballon brengt een triestige, maar tegelijkertijd hoopgevende boodschap.

Banksy zet meisje met rode ballon in voor Syrië (video)

Een projectie van Banksy voor Syrië © Reuters

Een meisje dat grijpt naar een ballon, maar er net niet raakt. Het is een bekend beeld van de graffitikunstenaar Banksy. Naar aanleiding van de derde 'verjaardag' van het Syrische conflict ontwikkelde de kunstenaar een filmpje waarin het meisje tot leven komt. Het is zijn manier om aandacht te vragen voor de nu al drie jaar durende oorog in Syrië.

Banksy maakte de video samen met de muzikanten van Elbow. Naast beelden worden ook confronterende feiten over de Syrische burgeroorlog vermeld. Zo heeft 95 procent van de bevolking niets met de oorlog te maken, maar is ze wel het slachtoffer van het bloedige geweld.

Hoop

Maar het filmpje eindigt hoopgevend. We krijgen te zien wat er gebeurt als het meisje de ballon te pakken krijgt. "Als wij Syrië blijven steunen, staat de bevolking er niet alleen voor", klinkt het.

Met de nieuwe afbeelding van Banksy en de hashtag #withsyria zijn hulporganisaties een campagne gestart om de slachtoffers te steunen.

Lees meer over:

Onze partners