Baby levend onder puin gehaald in Turkije

25/10/11 om 07:49 - Bijgewerkt om 07:49

Ruim 48 uur na de aardbeving zijn reddingswerkers erin geslaagd een baby levend onder het puin te halen in het oosten van Turkije.

Baby levend onder puin gehaald in Turkije

© Reuters

In de oostelijke Turkse provincie Van zijn reddingswerkers er in geslaagd om 48 uur na een verwoestende aardbeving een 15 dagen oude baby levend vanonder het puin te halen. De baby was zwaar onderkoeld en leed dorst maar maakte het verder goed.

Het kindje zat onder het puin samen met haar moeder en haar grootmoeder. De twee vrouwen konden even later ook gered worden. Reddingswerkers spreken van een mirakelredding.

432 doden
Volgens een nieuwe voorlopige balans van het Crisiscentrum Afad heeft de aardbeving in de Turkse provincie Van aan 432 mensen het leven gekost en zijn er 1.352 gewonden.

In het getroffen gebied zijn volgens de Afad 2.262 gebouwen ingestort, vooral in de steden Ercis en de hoofdstad Van de gelijknamige provincie.

Zoektocht
De zoektocht naar slachtoffers wordt voortgezet. Er worden nog altijd slachtoffers vanonder het puin gehaald, zo melden Turkse media.

Volgens de regering zijn meer dan 2.300 reddingswerkers actief in de regio. De lijken van minstens 432 mensen werden al geborgen. In de provincie Van is er sprake van 1.300 gewonden.

De Turkse regering deelde mee dat het gevreesde aantal doden, 1.000, waarschijnlijk niet zal gehaald worden. (Belga/SD/EE)

Lees meer over:

Onze partners