Azië getroffen door zware overstromingen

04/08/15 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

Ongewoon hevige moessonregens en zware overstromingen hebben in Azië al aan heel wat mensen het leven gekost. Zo'n 200.000 mensen proberen te overleven in de overstroomde regio's van Myanmar.

Azië getroffen door zware overstromingen

© AFP

Ongewoon hevige moessonregens en zware overstromingen hebben in Azië al aan heel wat mensen het leven gekost. In Vietnam steeg het aantal dodelijke slachtoffers naar 34, zo hebben de autoriteiten meegedeeld.

In het straatarme Myanmar eisten overstromingen en aardverschuivingen meer dan 60 mensenlevens en in India stierven ruim 95 mensen. Zo'n 200.000 mensen proberen intussen in de overstroomde regio's van Myanmar te overleven. Velen zochten hun toevlucht in scholen en kloosters.

Volgens het VN-Bureau voor humanitaire aangelegenheden (OCHA) zijn tal van plaatsen van de buitenwereld afgesneden. De stroomvoorziening en de communicatie zijn onderbroken en minstens 150.000 mensen hebben dringend nood aan levensmiddelen, drinkwater, tenten, medicatie en muggennetten. Het einde van het natte weer is bovendien niet in zicht en gevreesd wordt dat de toestand nog zal verergeren. (BELGA/NSK)

Lees meer over:

Onze partners