Auto rijdt in op voetgangers op Times Square

18/05/17 om 18:37 - Bijgewerkt op 19/05/17 om 08:47

Bron: Belga

Er is sprake van een dode en 22 gewonden. Het gaat om een verkeersongeval, niet om een aanslag.

Auto rijdt in op voetgangers op Times Square

© REUTERS

Op Times Square, in het centrum van Manhattan (New York), is een wagen om vijf voor twaalf lokale tijd aan een hoge snelheid ingereden op voetgangers. Dat melden lokale media. Er is zeker 1 dode gevallen, een meisje van 18 jaar oud. Voorlopig is er sprake van 22 gewonden, waarvan er vier erg aan toe zijn, zo meldde burgemeester Bill de Blasio in een personferentie.

Over de oorzaak van het incident bestaat nog geen sluitende duidelijkheid, maar het zou gaan om een ongeval, zo melden de autoriteiten. De wagen zou op het kruispunt van 7th Avenue and 42th Street, aan de rand van het bekende New Yorkse plein, het voetpad zijn opgereden in de tegenovergestelde richting. Hij kwam met zijn Honda tot stilstand tegen een metalen paal, zegt Sean Spicer, woordvoerder van Amerikaans president Donald Trump. Daarna sprong de man uit zijn auto en liep hij wild in het rond. Uitendelijk kon de politie hem overmeesteren.

De bestuurder, heeft het gebeuren alleszins overleefd, en werd door de politie aangehouden. De dader, een 26-jarige afkomstig uit de Bronx genaamd Richard Rojas, is bekend bij de autoriteiten. Hij werd reeds tweemaal gearresteerd voor rijden onder invloed. De politie van New York en de FBI hebben een onderzoek geopend, de man wordt momenteel ondervraagd en onderworpen aan een alcoholtest.

Lees meer over:

Onze partners