Auteur Russische anti-homowet wil boycot tegen 'Sodom-show' Eurosong

01/05/14 om 04:11 - Bijgewerkt om 08:03

Vitaly Milonov, het Russische parlementslid dat de beruchte wet die 'homopropaganda' verbiedt schreef, wil het Eurosongfestival van het scherm houden in zijn land, wegens 'te gay'.

Auteur Russische anti-homowet wil boycot tegen 'Sodom-show' Eurosong

Conchita Wurst: "Flagrante propaganda voor homoseksualiteit en moreel verval." © REUTERS

"Een homoparade voor heel Europa", zo noemt Vitaly Milonov Eurosong in een brief aan het Russische selectiecomité voor het liedjesfestival, dat dit jaar in Kopenhagen doorgaat. Als Rusland deelneemt, schrijft Milonov, zou dat "in tegenspraak zijn met het pad van culturele en morele hernieuwing dat het land vandaag bewandelt."

"Het uitzenden van het songfestival alleen al kan miljoenen Russen beledigen", schrijft Milonov, geciteerd door de Britse krant The Guardian. Op Twitter roept hij op tot een complete boycot van de 'Sodom-show'.

Vooral Conchita Wurst, het drag-alter ego van de zanger Thomas Neuwirth, die Oostenrijk vertegenwoordigt, stuit Milonov tegen de borst. "De deelname van deze duidelijke travestiet en hermafrodiet op hetzelfde podium als de Russische zangers in een live televisieprogramma is flagrante propaganda voor homoseksualiteit en moreel verval."

Onze partners