Australisch bedrijf beweert MH370 gevonden te hebben

28/04/14 om 21:14 - Bijgewerkt op 29/04/14 om 08:51

Het Australisch bedrijf Geo Resonance, gespecialiseerd in onderwaterexploratie, zegt wrakstukken van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines gevonden te hebben in de Golf van Bengalen.

Australisch bedrijf beweert MH370 gevonden te hebben

© Reuters

Het zou gaan om meerdere elementen die consistent zijn met het materiaal van een vliegtuig. De stukken lagen voor het verdwijnen van de Maleisische Boeing op 8 maart nog niet op die plaats, zo meldt het Australische nieuwskanaal 7News.

Geo Resonance lokaliseerde in de Golf van Bengalen met meer dan twintig technieken materiaal dat van een vliegtuig kan zijn. Dat was ongeveeer 4.800 km van de plaats waar de autoriteiten momenteel aan het zoeken zijn in de Indische Oceaan.

Het bedrijf uit Adelaïde speurde, onder meer met beelden van satellieten en vliegtuigen, in een gebied van twee miljoen vierkante km. De wetenschappers concentreerden zich noordelijker van de laatst bekende locatie van vlucht MH370.

Geo Resonance vergeleek satellietbeelden en stelde vast dat de op de zeebodem waargenomen 'elementen' er op 5 maart nog niet waren.

Woordvoerder David Pope waarschuwt niettemin dat zijn bedrijf niet wil zeggen dat het materiaal zeker van de verdwenen Boeing is. "Maar het is een spoor dat te volgen is", zo werd hij geciteerd. (Belga/TE)

Onze partners