Australië wil asielzoekers afschrikken met televisiedrama

09/04/15 om 18:35 - Bijgewerkt om 18:35

Australië wil een televisiedrama inzetten om asielzoekers af te schrikken. Zo'n 2,8 miljoen euro belastinggeld wordt uitgetrokken om mensen te 'redden van de gevangenis, ontgoocheling of zelfs de dood'.

Australië wil asielzoekers afschrikken met televisiedrama

© flows

De Australische regering trekt omgerekend zo'n 2,8 miljoen euro belastinggeld uit voor een televisiefilm die asielzoekers uit het land moet weghouden. Er wordt vooral gefocust op de illegale immigratie op boten. Dat berichtte de zender ABC.

'Gevangenis, ontgoocheling of de dood'

Bedoeling is dat de film nog later dit jaar op de buis komt in landen zoals Syrië, Irak en Afghanistan, waar conflicten enorme vluchtelingenstromen op gang hebben gebracht. De prent moet mensen "redden van de gevangenis, ontgoocheling of zelfs de dood", citeerde ABC een woordvoerster van de productiefirma Put It Out There Pictures.

Phil Glendenning, voorzitter van de Australische Raad voor Vluchtelingen, heeft zijn twijfels bij het initiatief. "Ik denk niet dat de regering begrijpt waarom mensen op de vlucht zijn, als ze denkt dat een televisiedrama een afschrikkend effect kan hebben", stelde hij. De internationale gemeenschap neemt Australië vaak op de korrel wegens zijn asielbeleid, en dan vooral de omgang met bootvluchtelingen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners