Australië onderzoekt mogelijk brokstuk van vermiste Boeing 777

23/04/14 om 13:33 - Bijgewerkt om 14:00

De autoriteiten in de Australische deelstaat West-Australië onderzoeken een brokstuk dat is aangespoeld op een strand. Mogelijk is het afkomstig van het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines.

Australië onderzoekt mogelijk brokstuk van vermiste Boeing 777

Zoektocht naar verdwenen Boeing 777 van Malaysia Airlines © REUTERS

De Australische Dienst voor de Verkeersveiligheid (ATSB) onderzoekt momenteel een brokstuk dat is aangespoeld nabij Augusta, zo'n 320 km ten zuiden van de stad Perth, zo meldt de Australische omroep ABC.

Een woordvoerder bevestigt dat foto's van het stuk worden bestudeerd en dat dezelfde beelden al werden doorgestuurd naar de Maleisische autoriteiten voor verdere analyse. De politie heeft het in beslag genomen.

Topman Martin Dolan van de ATSB betwijfelt echter of het hier om een stuk van de Boeing gaat. 'Het is interessant genoeg om de foto's te bekijken. (Maar) hoe meer we ernaar kijken, hoe minder opgewonden we worden.'

Het is niet de eerste keer dat er 'interessant' materiaal aanspoelt op een strand in West-Australië 'dat mogelijk gerelateerd is aan de vermiste Boeing van Malaysia Airlines'. Toen ging het om oceaanafval en brokstukken van schepen.

Het vliegtuig van Malaysia Airlines verdween op 8 maart op mysterieuze wijze van de radar. (TE)

Lees meer over:

Onze partners