Australië: 'Brokstuk op strand niet van vlucht MH370'

24/04/14 om 02:38 - Bijgewerkt om 02:38

Een brokstuk dat op een Australisch strand gevonden werd, is niet afkomstig van de verdwenen Boeing 77 van Malaysian Airlines. Dat zegt een Australische functionaris.

Australië: 'Brokstuk op strand niet van vlucht MH370'

De Bluefin 21, het onbemande duikbootje waarmee in de Indische Oceaan naar vlucht MH370 wordt gezocht. © REUTERS

Martin Dolan, de directeur van het Australische Transport Safety Bureau, zei aan SAan de Australische staatsomroep dat hij de foto's in detail bestudeerd heeft en dat zijn dienst er zeker van is dat de brokstukken niet van de zoek geraakte vlucht MH3700 afkomstig zijn.

"Analyse van de foto's is genoeg om verder onderzoek onnodig te maken", zei Dolan, geciteerd door Reuters.

Het voorwerp werd gevonden op ongeveer 1600 kilometer van de vermoedelijke crash-site en opgepikt door de politie. Om wat voor een voorwerp het gaat, is niet bekendgemaakt."

'Niet al te licht opgeven'

Dat wil zeggen dat de zoektocht onverminderd verder gaat in de Indische Oceaan. Dat gebeurt onder meer met behulp van de Bluefin 21, een Amerikaanse onderwater-drone die op grote diepten kan opereren.

Tot nog toe werd dat apparaat vruchteloos ingezet. Het heeft tachtig procent van het gebied waar het ingezet is gescand. "We zullen doorgaan met de operatie tot we het hele gebied doorzocht hebben, zei Hisammudin Hussein, de Maleisische minister van Transport aan CNN.

Ook de Australische premier Tony Abbott wil voorlopig niet van ophouden weten.

"We gaan de families van de 239 mensen die op dat vliegtuig zaten niet in de steek laten door al te licht op te geven terwijl er nog redelijke hoop is dat we iets zullen vinden. Mogelijk herbekijken we de zoektocht, maar we zullen niet rusten tot we alles gedaan hebben wat we kunnen om dit mysterie op te lossen."

Onze partners