Auschwitz installeert douches tegen hittegolf

31/08/15 om 12:17 - Bijgewerkt om 12:17

De hittegolf in Polen bracht het museum van Auschwitz-Birkenau op een idee. Sproeidouches aan de ingang moeten voor afkoeling zorgen, zo meldt Süddeutche Zeitung.

Auschwitz installeert douches tegen hittegolf

© Twitter

In Polen is het zeer heet, het kan er zelfs tot 36 graden worden. Die hitte bracht de museummedewerkers op een idee. Ze installeerden sproeidouches aan de ingang, om af te koelen.

Ter herinnering: het staatsmuseum Auschwitz-Birkenau is een monument, met de bewaard gebleven en gereconstrueerde faciliteiten van het vernietigingskamp Auschwitz en Auschwitz Birkenau. In de concentratiekampen Auschwitz en Auschwitz-Birkenau vermoordden SS-leden tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan een miljoen mensen, voornamelijk met gehulp van gaskamers die gecamoufleerd waren als douches.

Geschokte bezoekers

De bezoekers reageerden geschokt op de sprinklerinstallatie bij de ingang van het museum. De douches zouden vooral bij oudere bezoekers voor woede zorgen. Aan de Jerusalem Post zei bezoeker Meyer Bolka dat dit voor de Israëli's getuigt van 'slechte smaak'.

De administratie van het museum deelde mee dat zij niemand wilde kwetsen en het verblijf van de bezoekers enkel aangenamer wilde maken, tijdens deze heetste dagen van het jaar. (NSK)

Lees meer over:

Onze partners