Assad stuurt boodschap naar paus Franciscus

28/12/13 om 16:49 - Bijgewerkt om 20:03

De Syrische president Bashar al-Assad heeft een boodschap laten afleveren bij paus Franciscus door een delegatie die werd ontvangen in het Vaticaan.

Assad stuurt boodschap naar paus Franciscus

Paus Franciscus © AFP

Dat meldt het Vaticaan. Over de inhoud van de boodschap is niets bekendgemaakt.

Delegatie

De delegatie onder leiding van de Syrische minister van Staat Joseph Sweid sprak in het Vaticaan met staatssecretaris mgr. Pietro Parolin en minister van Buitenlandse Zaken mgr. Dominique Mamberti.

De delegatie overhandigde een boodschap van president Assad voor paus Franciscus en lichtte de positie van de Syrische regering toe, verklaarde jezuïet Federico Lombardi, woordvoerder van de Heilige Stoel, achteraf.

Urbi et Orbi

Paus Franciscus heeft al verschillende keren opgeroepen het conflict in Syrië te beëindigen. Op Kerstdag nog stond het Syrische conflict centraal in zijn Urbi et Orbi. De kerkleider riep toen alle strijdende partijen in Syrië op humanitaire hulp toe te laten voor de miljoenen slachtoffers van de oorlog. Hij herinnerde er ook aan dat hij zich begin september tegen een mogelijke interventie van de VS en Frankrijk uitsprak nadat aan het licht kwam dat vermoedelijk chemische wapens werden gebruikt door het regime van Bashar al-Assad.

2,5 jaar

Het nu al meer dan 2,5 jaar durende conflict in Syrië heeft al aan meer dan 100.000 mensen het leven gekost en voor 1.500 miljard dollar schade veroorzaakt. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners