Assad: 'Oplossing crisis Syrië is terrorisme met ijzeren hand te vermorzelen'

05/08/13 om 07:28 - Bijgewerkt om 07:28

De crisis in Syrië kan enkel opgelost worden als het 'terrorisme' vermorzeld wordt, zegt de Syrische president Bashar al-Assad. Hij ziet ook geen rol voor de oppositie om het conflict te beëindigen

Assad: 'Oplossing crisis Syrië is terrorisme met ijzeren hand te vermorzelen'

© Reuters

De crisis in Syrië kan enkel opgelost worden als het 'terrorisme' vermorzeld wordt. Dat terrorisme moet 'met ijzeren hand' aangepakt worden. Dat heeft de Syrische president Bashar al-Assad gezegd in een toespraak. Daarin zei hij ook dat hij voor de oppositie, met name de Syrische Nationale Coalitie, geen rol weggelegd ziet in het oplossen van het conflict dat aansleept sinds 2011.

"Met terrorisme wordt geen enkele oplossing bereikt. We moeten het daarom met ijzeren hand aanpakken", aldus al-Assad. "Geen enkele gezonde geest kan denken dat terrorisme door de politiek kan geregeld worden", zo zei de Syrische president Bashar al-Assad. Sinds maart 2011 is Syrië het toneel van gewelddadige confrontaties tussen opposanten en aanhangers van het Assad-regime. Daarbij zijn volgens de Verendigde Naties al meer dan 100.000 mensen om het leven gekomen. Miljoenen anderen moesten op de vlucht.

In een 45 minuten durende rede moedigde Assad zijn troepen aan om zijn tegenstanders te blijven bekampen. "De crisis zal enkel op het slagveld opgelost worden", klonk het.

Assad: 'Oppositie is niet te vertrouwen'

Assad liet ook verstaan dat hij geen vertrouwen heeft in de Syrische Nationale Coalitie, zeg maar de verzamelde Syrische oppositie. Assad noemt de oppositie "niet te vertrouwen". Hij herhaalde ook de kritiek dat de oppositie door "meer dan één golfstaat wordt gefinancierd". (Belga/SD)

Onze partners