Assad lijdt opnieuw nederlaag

22/05/15 om 15:32 - Bijgewerkt om 15:34

Eerder verloor het Syrische regime van president Bashar al-Assad de stad Palmyra aan Islamitische Staat (IS). Nu is het zijn laatste toevluchtsoord in het noordwestelijke Jisr ash-Shugur kwijt aan rebellen gelinkt aan het al-Nusrafront.

Assad lijdt opnieuw nederlaag

© Reuters

Na het verlies van de Syrische oasestad Palmyra is het regime ook zijn laatste toevluchtsoord in de noordwestelijke stad Jisr ash-Shugur kwijt. Islamistische rebellen namen een ziekenhuis in dat door regeringstroepen werd gebruikt. Dat deelde het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten mee. Volgens schattingen bevonden zich ongeveer tweehonderd strijders en burgers in het ziekenhuis in de provincie Idlib.

Al-Nusra

Volgens mensenrechtenactivisten zijn enkele strijders en burgers gedood of gewond geraakt. Anderen konden naar een controlepost van de regering in de buurt vluchten. Aanhangers van het regime verschansten zich al een maand in het ziekenhuis, nadat Jisr ash-Shugur door de opstandelingen was ingenomen.

De islamistische organisatie Jaisch al-Fatah, die deel uitmaakt van het al-Nusrafront, de Syrische tak van al-Qaeda, heeft de provincie Idlib de voorbije weken zo goed als volledig veroverd. De gelijknamige provinciehoofdstad viel al eind maart in handen van de alliantie.

Islamitische Staat

Eerder leden de regeringstroepen al een zware nederlaag toen ze de historische karavaanstad Palmyra in het centrum van Syrië verloren aan de terroristische militie Islamitische Staat (IS). (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners