Artsen Zonder Grenzen beschuldigt politie opnieuw van geweld tegen migranten in EU

Het Hongaars leger verstevigt haar buitengrens van de EU met prikkeldraad © Belga

De politie van EU-lidstaten Kroatië, Hongarije en Bulgarije blijft zich schuldig maken aan geweld tegen migranten. Ook minderjarige migranten zijn daarvan het slachtoffer. Dat zegt Artsen Zonder Grenzen (AZG) in een persbericht.

Volgens cijfers van de hulporganisatie maakten in de eerste helft van 2017 92 procent van de minderjarige migranten die zich bij mobiele medische hulpposten van de hulporganisatie aanboden, melding van fysiek geweld door Kroatische, Hongaarse en Bulgaarse politiediensten.

De Bulgaarse politiediensten waren verantwoordelijk voor 48 procent van de geweldplegingen. Geweld tegen kinderen en jongeren is volgens Stéphane Moissaing, hoofd van de missie van Artsen Zonder Grenzen in Servië, een constante.

Hij zegt dat de agressies in de meeste gevallen worden gepleegd door de politiediensten van EU-landen Kroatië, Hongarije en Bulgarije. Al meer dan een jaar horen medewerkers van de hulporganisatie dezelfde verhalen van jongeren die geslagen, vernederd en door honden aangevallen worden, aldus Moissaing.

Partner Content