Arrestaties na dodelijke discotheekbrand Brazilië

28/01/13 om 17:37 - Bijgewerkt om 17:37

Naar aanleiding van de brand in de Braziliaanse nachtclub in Santa Maria zijn drie mensen opgepakt. Het gaat om een eigenaar van de club en twee leden van de groep, die optrad toen de brand uitbrak.

Arrestaties na dodelijke discotheekbrand Brazilië

© EPA

Een andere eigenaar van de nachtclub 'Kiss' in de zuidelijke staat Rio Grande do Sul wordt beschouwd als een voortvluchtige, aldus een woordvoerder van de politie.

De vergunning van de club, waarin de evacuatieprocedure bij brand zit, zou ook in augustus vervallen zijn.

De zanger van de groep Gurizada Fandangueira zou opgepakt zijn in de nabijgelegen stad Mata, tijdens de begrafenis voor een ander groepslid, dat de brand niet overleefde.

Nationale rouw
Het dodental van de discotheekbrand is ondertussen bijgesteld naar 231. Eerder was volgens de politie sprake van 245 doden. Presidente Dilma Rousseff kondigde drie dagen nationale rouw af, aldus de Braziliaanse krant Jornal do Brasil.

Ze brak haar reis af naar Chili, waar een top plaatsvindt tussen Latijns-Amerika en de Europese Unie. Ze sprak verwanten van de slachtoffers en enkele gewonden in het ziekenhuis.

Reddingswerkers menen dat de berging van de lichamen zondagavond afgerond was. Ze trachten nog de oorzaak van de brand te achterhalen.

Het vuur zou rond 2 uur 's nachts ontstaan zijn. Volgens eerste informatie ontstond de brand toen tijdens een optreden een pyrotechnische show opgevoerd werd en de geluidsisolatie aan het plafond vuur vatte. Vooral studenten van een nabijgelegen universiteit waren aanwezig. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners