Arkansas zet leerkrachten voor de klas met vuurwapens

31/07/13 om 22:29 - Bijgewerkt om 22:29

Twintig leerkrachten van een schooldistrict in de Amerikaanse staat Arkansas gaan wapens dragen. Dat moet volgens het districtsbestuur het gevaar op dolle schutters in scholen verminderen.

Arkansas zet leerkrachten voor de klas met vuurwapens

© Reuters

Na een trainingsperiode van 53 uur zullende leerkrachten 9 mm-pistolen krijgen. Zo moeten ze ervoor zorgen dat schutters bij mogelijke vuurgevechten opgehouden worden tot de politie tussenbeide komt. Dat meldde de lokale krant Arkansas.

In het district Clarksville liggen vijf scholen met 2400 leerlingen. In augustus zullen de leerkrachten hun wapens krijgen. In de loop van het beginnende schooljaar worden ze stelselmatig verder opgeleid.

Reactie op bloedbad Connecticut

Voor de training van de leerkrachten heeft Clarksville ongeveer 50.000 dollar (37.600 euro) uitgegeven.Voor privé-veiligheidspersoneel zijn slechts tien trainingsuren voorzein.

Clarksville is bekend als een plaats waar vuurgevechten vaak voorkomen. De beslissing werd echter genomen als reactie op de schietpartij in een basisschool in Connecticut aan de oostkust, waar afgelopen december 20 kinderen en zes leerkrachten omkwamen.

Idee van de NRA

Minstens zes Amerikaanse staten proberen met de hulp van gewapende bewakers de veiligheid aan de scholen te verhogen: Ohio, Colorado, New Jersey, Pennsylvania, Connecticut en de staat Washington aan de Amerikaanse westkust.

Gewapende bewakers en het bewapenen van leerkrachten waren ideeën die de National Rifle Association (NRA; de grootste vuurwapenlobby in de VS) lanceerde na het bloedbad in Connecticut. Initiatieven van presindet Obama om vuurwapenbezit in de VS strenger te controleren, sneuvelden. (Belga/TV)

Onze partners