Angela Merkel verliest aan populariteit

© AFP

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft op twee weken tijd aanzienlijk aan populariteit moeten inboeten.

Dat blijkt vrijdag uit een peiling van de Duitse zender ZDF. Terwijl ze twee weken geleden nog een gemiddelde van 1,8 haalde op een schaal van -5 tot 5, is dat nu nog maar 0,9. Ze is daarmee de op vier na populairste politicus in Duitsland.

Merkel wordt vooral afgerekend op haar beleid ten opzichte van Turkije. Maar liefst 80 procent van de bevraagden is van mening dat ze zich tegenover Turks president Recep Tayyip Erdogan te toegeeflijk opstelt in de vluchtelingencrisis. Daarnaast verwijt 62 procent haar dat ze de affaire rond de Duitse tv-presentator Jan Böhmermann, die Erdogan beledigde in een satirisch gedicht, niet goed heeft aangepakt.

Volgens de peiling van ZDF is de meest populaire Duitse politicus op dit moment Winfried Kretschmann van de Duitse Groenen. Hij haalt een gemiddelde score van 2,2. Frank-Walter Steinmeier van de SPD (2,1) en minister van Financiën Wolfgang Schäuble (1,6) vervolledigen de top 3. Alle drie moeten ze wel terrein prijsgeven ten opzichte van twee weken geleden. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content