Amerikanen wantrouwen regering-Obama

20/04/10 om 10:14 - Bijgewerkt om 10:14

Uit een enquête blijkt dat slechts 22 procent van de Amerikaanse burgers vertrouwen heeft in de huidige regering.

Amerikanen wantrouwen regering-Obama

© Belga

Uit een enquête van het onafhankelijke onderzoekscentrum Pew blijkt dat slechts 22 procent van de Amerikaanse burgers vertrouwen heeft in de regering-Obama.

Bijna vier op de vijf Amerikanen gelooft niet dat de problemen van het land in Washington DC worden aangepakt of opgelost. Ongeveer de helft meent zelfs dat de acties van de overheid contraproductief zijn.

De voorbije halve eeuw is het wantrouwen van de burgers in hun regering nog nooit zo groot geweest. Het wantrouwen is voor het grootste deel te wijten aan de hervorming van de gezondheidszorg. Vorige maand ondertekende Obama na een reeks lange debatten een verwaterde wetsversie van dat project.

Obama

Met de populariteit van president Barack Obama zelf is het iets beter gesteld want veertig procent van de Amerikaanse burgers is tevreden over hem. In het buitenland doen zowel hij als de Verenigde Staten het zelfs nog stukken beter.

Uit een jaarlijkse poll van de Britse openbare omroep BBC blijkt dat de wereld voor het eerst sinds 2005 heel wat positiever is over de Amerikaanse invloed op het internationale toneel. Volgens de BBC is die nieuwe kijk op de Verenigde Staten te danken aan het leiderschap van Obama.

Lees meer over:

Onze partners