Amerikanen schieten zes dorpelingen neer bij reddingsactie

© Reuters

Een Amerikaans reddingsteam heeft in de buurt van Benghazi zes dorpelingen neergeschoten tijdens de reddingsmissie voor een bemanningslid van het gevechtsvliegtuig dat vorige nacht neerstortte. De zes raakten zwaar gewond.

Verslaggever ter plaatse Lindsey Hilsum van de Britse tv-zender Channel 4 heeft de gewonden in het ziekenhuis opgezocht en verslag uitgebracht van hun verhaal.

Vorige nacht crashte een Amerikaanse F15 in een veld in rebellengebied in de onmiddellijke omgeving van Benghazi. De VS zette een helikopter met een reddingsteam in om een bemanningslid van het gevechtsvliegtuig op te pikken. Bij die operatie openden de militairen in de helikopter het vuur op Libische omstaanders. Daarbij raakten zes dorpelingen gewond, zo meldt Channel 4. Niemand kwam om het leven.

Schietstoel

Toen de F15 crashte, konden de piloot en de wapenofficier zich redden door hun schietstoel te gebruiken. Ze raakten daarbij licht gewond. Beide militairen zijn allebei geëvacueerd uit Libië. Ze waren gestationeerd op de luchtmachtbasis van het Italiaanse Aviano.

Volgens de Verenigde Staten was de crash het gevolg van een technisch defect en niet van vijandelijke acties. Het Amerikaans leger heeft de schietpartij niet bevestigd.

(EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content