Amerikaanse soldaten troosten moslima (8) die bang is van Trump

23/12/15 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:15

De boodschap dat Donald Trump alle moslims uit de VS wil bannen, zijn bij een achtjarige Amerikaanse moslima hard aangekomen. Het meisje was doodsdbang dat ze het land uit moest, maar wordt dankzij het internet getroost door Amerikaanse militairen, onder de hashtag #IWillProtectYou.

Amerikaanse soldaten troosten moslima (8) die bang is van Trump

Donald Trump reageert op boegeroep © REUTERS

Toen Melissa Chance Yassina thuiskwam van het werk, trof ze haar 8-jarige dochter Sofia in tranen aan. Sofia had gehoord dat geelgelokte presidentskandidaat Donald Trump 'moslims toegang tot de VS wilde ontzeggen' en zijn woorden hadden haar doodsbang gemaakt.

Op haar Facebookpagina schreef de mama:

'Wat een trieste dag in Amerika, wanneer ik heel de nacht moet opblijven om mijn acht jaar oude dochter te troosten, nadat iemand met geel haar en de naam Donald Trump alle moslims uit Amerika wil gooien. Ze was al begonnen met haar favoriete spulletjes in een tas te doen voor het geval dat het leger ons buiten zou komen zetten. Ze heeft het slot op de deur drie tot vier keer gecontroleerd. Dit is terrorisme. Geen enkel kind in Amerika verdient het om zich zo te voelen.

Amerikaanse soldaten troosten moslima (8) die bang is van Trump

© Facebook

Yassini's post werd gedeeld op Facebook, waar oorlogsveteraan Kerri Peek het oppikte. Zij was zo geraakt door het nieuws dat ze een boodschap terug schreef: 'Salamalakum, Melissa. Toon alsjeblieft een foto van mij aan je dochter. Vertel haar dat ik ook een mama ben, en dat ik haar als soldaat zal beschermen van de stoute meneren. Ik kan je niet zeggen hoe erg ik het vind. Van een moeder tot de andere, mijn hart breekt als ik eraan denk hoe bang jouw dochter wel niet moet zijn. Er is meer goed dan slecht in deze wereld.'

Amerikaanse soldaten troosten moslima (8) die bang is van Trump

© Facebook

Kerri Peek riep haar collega's vervolgens op om foto's te posten in hun uniform met de hashtag #IWillprotectyou. De oproep lokte een storm van reacties uit en resulteerde in een mooie actie. (NSK)

Onze partners