Amerikaanse soldaten gaan ontvoerde Nigeriaanse meisjes zoeken

22/05/14 om 00:18 - Bijgewerkt om 00:18

De VS heeft 80 soldaten naar Afrika gestuurd om te helpen zoeken naar de meer dan 200 Nigeriaanse schoolmeisjes die vorige maand werden ontvoerd door de islamistische terreurgroep Boko Haram.

Amerikaanse soldaten gaan ontvoerde Nigeriaanse meisjes zoeken

De Nigeriaanse vrouw Rachel Daniel toont een foto van haar ontvoerde dochter Rose (17). © REUTERS

Dat heeft VS-president Barack Obama woensdag meegedeeld in een brief aan het parlement. De Amerikaanse militairen gaan vanuit buurland Tsjaad inlichtingenoperaties en verkenningsmissies in het noorden van Nigeria ondersteunen, zo blijkt uit de brief van Obama. De soldaten, die ook een ongewapende drone meenemen om de meisjes te zoeken, zullen er volgens de president zo lang blijven als nodig.

Spoorloos

Boko Haram ontvoerde midden april meer dan 200 schoolmeisjes in het noordoosten van Nigeria. Boko Haram dreigt ermee de meisjes te verkopen indien de regering blijft weigeren om leden van de terreurgroep vrij te laten. Ondanks de inzet van Amerikaanse en Europese experts en onbemande verkenningsvluchten ontbreekt tot dusver elk spoor van de meisjes.

Aanvallen

Het blijft intussen erg onrustig in Nigeria. Nadat dinsdag al meer dan 100 mensen het leven lieten na een dubbele bomaanslag in de stad Jos, werden woensdag nog eens 30 mensen omgebracht bij aanvallen op dorpen in het noorden van het land. (Belga/TV)

Onze partners