Amerikaanse marine test laserkanon in Perzische Golf (VIDEO)

09/04/13 om 02:01 - Bijgewerkt om 02:01

De Amerikaanse marine wil voor het eerst in internationale wateren een oorlogsschip uitrusten met een laserkanon. Het wapen is in staat om drones neer te halen.

Een prototype van het hoogtechnologische laserkanon zal de komende jaren getest en ingezet worden in de Perzische Golf. Dat schrijft het vakblad Navy Times. De démarche kan volgens de New York Times gezien worden als waarschuwing aan Iran, dat volgens de VS zijn militaire activiteiten in de regio op agressie wijze aan het uitbreiden is.

Drone uit de lucht geschoten

De laserstraal zou sterk genoeg zijn om sensoren van patrouilleboten en onbemande vliegtuigen uit te schakelen. Tests in de voorbije jaren hebben aangetoond dat het laserkanon ook materiële schade kan aanrichten. Zo toonde het Amerikaanse leger een video op het internet waarop te zien is hoe een laagvliegende drone met een laserstraal uit de lucht geschoten wordt (zie lager).

Science fiction

Het wapen zou de komende jaren steeds krachtiger gemaakt kunnen worden en als afweersysteem kunnen dienen. In tegenstelling tot wat te zien is in sciencefictionfilms, is de laserstraal van het nieuwe wapen niet zichtbaar voor het blote oog. (Belga/TV)

Onze partners